COMUNICAT ENVERS LA VAGA 9N

No secundarem els dies d’aturada acadèmica denominada «Vaga 9N» convocat des de la plataforma «Estudiants 9N» (formada per SEPC, EnLluita, AEP, AJEC, SUMEM i FNEC). Els motius que ens porten a no sumar-nos a aquesta mobilització parteixen de les pràctiques polítiques emprades a l’hora de convocar-la i del rerefons polític que implica.

En primer lloc, entenem que la vaga és una eina de lluita pròpia de la classe treballadora. Des del plantejament de la plataforma «Estudiants 9N» la vaga es posa al servei de les classes dominants de Catalunya, representades no només per algunes de les organitzacions estudiantils ja esmentades, sinó també per estructures de poder de l’entorn de la èlit i del Govern de la Generalitat (ANC, OMNIUM, TV3), titellaires del teatre del procés independentista.

D’altra banda, no entenem com des d’organitzacions autoanomenades revolucionàries i assembleàries es pot arribar a pactar amb organitzacions amb tendències ideològiques clarament de dretes. Així mateix, com a anarquistes no secundarem una mobilització que té com a principal motiu forçar un referèndum, ja que no entenem que una consulta plantejada per les institucions del poder sigui una eina útil per a l’alliberament dels pobles.

En segon lloc, ens posicionem a favor de l’exercici d’autodeterminació des de la desobediència al poder i com a praxis real d’autoorganització dels pobles, no obstant això, ens posicionem en contra de la concepció de l’autodeterminació com a un dret atorgat des del paternalisme de l’Estat. Apostem per la independència i l’emancipació col·lectiva i individual de les oprimides, però no creiem que la creació d’un nou Estat sigui garantia de llibertat. Som conscients que gran part de les bases de les organitzacions convocants pretenen introduir un discurs social dins del moviment independentista, però pensem que en un procés en el que estan implicats els poders fàctics és impossible encabir un discurs social que apel·li a la transformació des del punt de vista anticapitalista i feminista.

Per tots aquests motius volem fer una crida a les bases de les organitzacions convocants, a tota la comunitat universitària i, per extensió, a tota la societat a la desobediència més enllà del 9N i del nacionalisme. La independència i l’emancipació s’assoleixen lluitant dia a dia contra els que ens oprimeixen.

Sempre que els pobles surtin al carrer per la llibertat, allà hi serem nosaltres.

Assemblea Llibertària Escola Industrial, Assemblea Anarquista UPF i Assemblea Llibertària UB-Raval.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s